Den där mandelmjölken

Mycket enkelt.
Blötlägg mandlar minst över natten.
Kör ca 2,5 dl mandlar i mixer. Med skal och allt.
Kör som tusan.
Tillsätt 5 dl vatten.
Mixelimixa.
Häll allt genom fin sil. Pressa med t.ex. en sked.
Häll upp på en flaska.

Mandeljoxet som man silar bort kan man tydligen köra i mixern igen och tillsätta vatten så blir det ännu mera mandelmjölk... om man vill få ut mesta möjliga... eller så kan man säkert slänga i det när man bakar eller lagar mat...
Det är ju mandel.. inte avskräde.

(Definition avskräde:
Ej återvinningsbara sopor. Sopor som som är för sopiga för att ens få kallas för sopor.
Används även som skällsord; Ditt korkade avskräde!
Källa: www.folkmun.se)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0