lite bilder från London- Dag 1

Varje morgon kl 09.00 sharp kom den vänlige hotellmänniskan med flygplansfrukost!


Dom tänkte inte på turister när dom byggde London.. men vi klarade oss rätt bra ändå...


Vi gick genom Hyde Park..


..förbi Dianas trädgård (Kensington Garden)..


.. och landade på Whole Foods.. ett av mina favoritställen i London!


Där har dom så mycket gott och spännande så det är inte klokt! Och RAW är det också!


Man kan köpa färdig mat..


Och så finns det en livsmedelsavdelning där allt är superduperekologiskt, organiskt, kravmärkt, närodlat oavsett om man vill vara vegan, vegetarian eller bara en väldigt miljömedveten köttätare med rättvisekrav..



Inga problem att hitta en lagom mogen avokado där inte..



På övervåningen finns en massa restauranger.. och inte vilka restauranger som helst utan där ligger t.ex. SAF där vi åt en superb lunch! Saf serverar veganmat på ett elegant och modernt sätt och flera av rätterna är raw.
Till förrätt åt jag Pesto au poivre.. dvs "sage pesto sandwiched between two layers of cashew cheese with pink peppercorn and chive crust served with flaxseed checkers and balsamic reduction"..


Och dottern beställde nachos..


Till main course valde jag en Lasagna terine..


.. och dottern tog en Rustic  Farinata.. slowroasted seasonal vegatables and mushrooms in a home-made chickpea crepe topped with a tarragon aioli..


Sen släpade vi oss hela vägen från Kensington High Street till Knightsbridge och hamnade mitt i en kinesisk protestaktion.. Human rights before trade! ropade dom och så trummade dom och det var massor av poliser där..


Vi gick in en sväng på Harrods men där fotade vi inget för.. asch.. vi har sett det förut och det ser precis likadant ut som alltid.. Istället tog vi tunnelbanan till Picadilly och gick till Fortnum & Mason och njöt av deras knarriga trappor och allt roligt och vackert godis som finns där..




Och sen köpte jag lite chokladpraliner och så gick vi..


.. hela vägen tillbaks till Hyde Park där det var något inhägnat konsertjippo.. men det var fullt med folk som satt utanför och då gjorde vi det också... och så satt vi där och vilade fötterna och åt chokladpraliner och jelly beans.



En del åkte inlines. Då tänkte vi på sonen och brodern och saknade honom lite.


Sen gick vi hem till hotellet för vi var hur trötta som helst.. då visade det sig att det bodde en fågel utanför vårt fönster på den lilla bakgården. Den verkade inte så lycklig för den satt där och skrek ända tills vi åkte hem =(





Kommentarer
Postat av: Långa Farbrorn

Det ser fantastiskt ut!!! Längtar dit..;)

2011-07-02 @ 19:28:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0